Dossier

diumenge, 13 de març del 2011

Xipre


xipre - The best home videos are here
Aquest video esta creat per mi, amb imatges agafades a www.google.es, que es un cercador on podem trobar imatges de tothom, la música la he descarregat dewww.youtube.com a partir de de www.video3mp3.com. L'he pujat a www.megacafe.comper poder-ho visualitzar al blog.

Hem triat Xipre, perquè és una illa independent amb moltes riqueses a nivell cultural i perquè amaga moltes tradicions i mites.

Situació i descripció

Xipre és una illa independent situada al sud de Turquia, i és la major de les illes del Mediterrani oriental. Xipre conserva moltes empremtes de civilitzacions successives, ja que va va fer de cruïlla entre Europa, Àsia i África durant moles segles.

És coneguda com l’illa d’Afrodita, deessa de l’amor i dela bellesa que segons la llegenda, va néixer allí.

Població:

La població estimada de Xipre és de 1.048.000 habitants dels quals el 87.5 % pertany a la comunitat xipriota grega i un 12.5 % a la comunitat turcxipriota.

Relleu:L'illa de Xipre compta amb dues serralades paral·leles que recorren l'illa d'est a oest. Entre totes dues serralades trobem una plana anomenada Messaria. La septentrional són els estrets muntanyosos de pentadactyla o Kyrenia, de sòl calcari, ocupen una superfície substancialment menor que la serralada meridional, i les seves altures són també inferiors. Al sud les muntanyes Troodos, d'origen volcànic cobreixen gairebé la meitat de la seva superfície.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada