Dossier

diumenge, 13 de març del 2011

Illes de Croàcia


Aquest video esta creat per mi, amb imatges agafades a www.google.es, que es un cercador on podem trobar imatges de tothom, la música la he descarregat dewww.youtube.com a partir de de www.video3mp3.com. L'he pujat a www.megacafe.comper poder-ho visualitzar al blog.


Hem triat aquestes illes perquè la seva bellesa natural ens permetia treure bastanta informació en l'aspecte del context geogràfic i en fotografia.

CROÀCIA ( descripció i situació)

A Croàcia destaquem sis de les illes que té dins del Mediterrani,perquè són de les que més informació hem trobat, encara que sabem que compta amb centenars d'illes .Com passa a Grècia la majoria d'elles pertanyen a un mar, l'anomenat mar Adriàtic, que és una part del mar Mediterrani situat entre les costes de la peninsula Itàlica, al sud i a l'oest, i de la peninsula Balcànica, al nord i a l'est, des del golf de Venècia fins al canal d'Òtranto que la uneix amb la resta del Mediterràni.

Totes aquestes illes situades prop de la costa Dàlmata contenen una bellesa natural que les diferencia de les altres illes.


  • L'illa Brac: Es tracat de l’illa més gran de les illes de la Dalmàcia central i la tercera més gran del conjunt d'illes de l'Adriàtic. Es troba separada del continent pel canal del Banc, l'illa de Solta i l'illa d'Hvar. D'aquesta illa podríem destacar precioces platges on es respiren diferents aromes d' herbes, totes elles situades a la ciutat de Supetar.

  • Ciovo: Situada a costa Adriatica de Crocacia, , ara per ara és la major ciutat illenca de l'Adriàtic. Ciovo, és una illa de l'arxipèlag central de Dalmàcia. Es troba a 2km de la costa pel costat occidental de l’illa, per la part del nord-est es connecta amb el país a través d’un pont llevadís( a Trogir.L'illa de Ciovo tanca en realitat el golf de Kastela. El costat sud de l'illa està exposat al xaloc, a diferència del que passa al costat de la costa nord.

  • Mljet: Mljet, illa de llegenda sens dubte, amb una història d'amor intensa que té com a protagonistes Ulisses i Calipso, es diu que va ser a Mljet on Ulisses va passar set llargs anys dominat perls encants de la nimfa Calipso.Mljet es troba a la part occidental costa dàlmata. D'entre les més grans illes croates, és la més occidental. Està en paral.lel a la península de Peljesac, entre elles, hi ha el canal de Mljet, amb 8 km de longitud. L'extrem oriental de l'illa està a 18 km de l'illa de Korcula, mentre que l'extrem occidental està a 30km de Dubrovnik.Caminant per carreteres, camins ocults pots trobar llocs preciosos on gaudir d'unes meravelloses vistes als tristos, amplis i verds boscos, camps i increïbles llocs fins i tot sense descobrir. 1

  • Pag: Es tracta d’una illa situada al nord del mar Adriàtic, és la cinquena illa més gran de Croacia i la que conté la costa més llarga.

  • Hvar: És una illa que pertany a l’anomenat ‘ grup Hvar’ format per les illes centrals de l’Adriàtic.L’illa d’Hvar és famosa pel seu agradable clima mediterrani i es tracta de l’illa més llarga de l’Adriàtic.

  • Rab: És una illa situada cap al nord de Croacia a la costa del mar Adriàtic que integra l’arxipèlag de les illes Kvarner. Pel que fa al turismo l’illa de Rab és una de les illes mes seductores de l’Adriàtic.

    La població de les illes croates l'esmentarem illa per illa.

    • L'illa de Brac : La població d'aquesta illa és d'uns 3.500 habitants aproximadament.

    • Ciovo: Aquesta illa compta amb 6.071 habitants segons l'últim cens realitzat.

    • Mljet: L'illa només té 1.000 habitants, tenint pobles amb tan sols 50 ciutadans.

    • Pag: La població d'aquesta illa és de 7.969 habitants aproximadament.

    • Hvar: La població d'Hvar és de 11.459 habitants aproximadament.

    • Rab: Conté al voltant d'uns 9.000 habitants.

      Relleu:

      • Brac: Dins de l'illa trobem una regió de la costa de pedra calcària que és rocosa i abrupta mentre que la resta de la costa és més aviat baixa i sorrenca. El fascinant paisatge de l'illa està dominat per relleus de pedra calcària càrstica, amb nombrosos barrancs, esquerdes, cavitats, valls rodons i cales. Dins d'aquesta illa també trobem el cim més alt de totes les illes croates l'anomenat Vidova Gora ( 778 m d'alçada)

      • Ciovo: Es tracta d'una illa muntanyosa que compta amb unes grans platges de grava. El cim més alt d'aquesta illa és Rudin( el qual no em trobat l'alçada).

      • Mljet: Es tracta d'una illa d'origen volcànic que compta amb nombrosos barrancs i congostos, el més llarg dels quals connecta el sud de l'illa amb el nord. L'estructura de l'illa està formada per pedra calcària i dolomita. Les poques depressions que compten sota el nivell del mar les anomenen blatine o Slatina.

      • Pag: Aquesta illa compta amb uns 300 quilòmetres d'una costa accidentada plena de cales, caps, golfs i unes molt boniques platges. El fort vent que passa per aquesta illa ha creat un paisatge poc freqüent.

      • Rab: Al nord-est de l'illa trobem un relleu molt estèril mentre que al sud-est trobem un dels últims boscos de roure que hi ha al Mediterrani. El cim més alt de l'illa és Kamenjak amb només 408m.

      • Hvar: Aquesta illa compta amb una part nord molt abrupta que a mesura que avancem cap a l'est es va suavitzant. Es tracta d'una illa que diuen que olora a lavanda, romaní i pi, i està ple de boscos verges i de grans platges blanques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada