Dossier

dimecres, 9 de març del 2011

L'Odissea



He triat l’Odissea, ja que és un dels textos més coneguts i resulta que es magnífic per aquest tema. Ara us deixo amb una mica d’informació sobre ell:

L’Odissea és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer, està compost de 12.109 hexàmetres distribuïts en 24 cants. Relata les aventures de l'heroi grec Odisseu (també anomenat Ulisses) des que va partir de la conquerida Troia fins que torna a casa seva a Ítaca.

En un principi era un poema oral, després es va fixar per escrit i es va traduir a centenars de llengües. Es considera un dels poemes fundacionals del cànon de la literatura occidental.

La paraula "odissea" ha passat a significar "viatge ple d'aventures" en la llengua comuna.


Característiques:

És una obra de composició molt moderna, per la barreja de temps i gèneres que usa. Aprofita mites coneguts i els intercala en les aventures de l'heroi, de manera que el públic sentia el plaer de sentir històries conegudes però en una nova versió que feia més important el protagonista.

És un exemple de literatura d'aventures i de viatges, si bé el mar del Mediterrani aviat esdevé mític, amb llocs imaginaris i intromissions de l'altre món.




Gracies aquestes fonts d’informació he pogut saber que és, i les seves característiques:

http://ca.wikipedia.org/wiki/L'Odissea

http://poesiadebutxaca.pbworks.com/w/page/17390059/Viatge-a-Itaca

2 comentaris:

  1. Bé, Jose, és una entrada força complerta.

    ResponElimina
  2. Falta, però, l'etiqueta de la part del treball a la què correspon l'article.

    ResponElimina