Dossier

diumenge, 13 de març del 2011

Sardenya


cerdeña - The best home videos are here
Aquest video esta creat per mi, amb imatges agafades a www.google.es, que es un cercador on podem trobar imatges de tothom, la música la he descarregat dewww.youtube.com a partir de de www.video3mp3.com. L'he pujat a www.megacafe.comper poder-ho visualitzar al blog.

Hem triat l'illa de Sardenya, perquè la seva riquesa cultural i ling¨´istica ens permetria extrendre el treball en diversos apartats.

Situació i descripció:

Sardenya és una illa italiana que es troba situada situada just al centre del mar Mediterrani, deixant Itàlia a l'est, Còrsega al nord, Tunísia al sud, i les Illes Balears a l'oest. Sardenya és una regió autònoma L'illa és molt coneguda per les seves precioses platges i cales amb aigües de color maragda, però també per les restes arqueològiques de nuragas que són les construccions més característiques de l'illa sarda.

Població: Sardenya té una població de 1.671.001 habitants.
Relleu: L'illa és molt accidentada i compta amb diverses falles, encara que no té grans serralades. Les principals muntanyes de l'illa són:
  • El massís del Gennargentu,amb les alçàries de La Marmora (1834 m), i el Bruncu Spina (1829 m), considerada la zona més inhòspita de l'illa.

  • Al Nord, la Gaddura, amb els Monts Ultana (amb el Pinu, 1743 m), i els Limbara (amb el Balistreri, 1363 m).

  • Els Monti di Alá, amb el Padrone (831 m), Senaloga (1076 m), Nieddu (971 m) i Lerno (1094 m).

  • La depressió de Campidanu, al sud-est

  • Els Monts Albo, al Nord, amb el pic Su Mutucrone (1050 m) i la punta Cupetti (1200 m).

  • Al centre, la Catena dei Marghine, amb el Palai (1200 m).
  • Les muntanyes Serpeddi (1069 m), Tasu (1359 m), i els Ferru (amb l'Urtigu, 1050 m).1


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada