Dossier

diumenge, 13 de març del 2011

Sicília


sicilia - The best home videos are here
Aquest video esta creat per mi, amb imatges agafades a www.google.es, que es un cercador on podem trobar imatges de tothom, la música la he descarregat dewww.youtube.com a partir de de www.video3mp3.com. L'he pujat a www.megacafe.comper poder-ho visualitzar al blog.

Hem triat aquesta illa perquè és una de les més importants i la més gran d'aquesta conca del Mediterrani. Per tant, a nivell de context geogràfic tindriem més informació.

Situació i descripció

Sicilia es troba al centre del mar Mediterrani, és l'illa més gran d'aquesta conca. Al voltant d'ella es troben una sèrie d'illes més petites: al nord les illes Eólidas i Ustica, a l'oest les illes Egat, al sud les illes Pelagia i Pantelleria. El seu litoral rocós i sorrenc al sud, s'estén al llarg de 1.000 quilòmetres. El paisatge sicilià és de carácter muntanyós, amb l'excepció de la plana propera a Catània. El massís més important és l'Etna, un volcà actiu de 3.300 metres d'altitud situat a la zona oriental de Siciília que s'erigeix com el més gran d'Europa.

Relleu:

El relleu de l'illa és muntanyós, en particular al nord on es troba una prolongació dels Apenins que forma els anomenats Apenins Sísculs. Al sud-est es troben les muntanyes Ibles. El centre i el sud estan compostos per turons, encara que hi ha algunes planes com la de Catània i l'anomenada Conca d'Or. El cim més destacat és el volcà Etna amb 3.323 m d'alçada.

Població: té una població de prop de 5.100.000 habitants




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada