Mallorca és una illa de la Mediterrània, la més gran de les Illes Balears -per això també se l'anomena la Balear Major- i és lloc d'origen dels mallorquins.
Pel gran pes demogràfic de la capital, Palma, l'illa es va dividir tradicionalment entre Ciutat i la Part Forana. La Part Forana és la ruralia, la terra situada fora de població. A Mallorca, es fa servir aquest terme per denominar de forma global totes les poblacions que no són la capital, Palma.
De l’època clàssica, predominen les denominacions de conjunt referides a l’arxipèlag balear, en general diferenciant les Balears (Mallorca, Menorca i Cabrera) de les Pitiüses (Eivissa i Formentera), però alguns textos també comencen a donar nom a cada una de les illes.
Es desconeix com denominaren a Mallorca els fenicis, a diferència del que passa amb Ebusus, però sabem que els grecs, anomenaren Gimnèsies a les Balears estrictes i Cromiussa a l’illa de Mallorca. La terminació en –ussa és d’origen foceu, i comuna en la toponímia insular clàssica.
Una descripció de les illes, a més a més, sense citar la teva font d'informació, no és "treball de recerca". Hauries de centrar-te més en el teu apartat de treball.
ResponElimina